Behandelindicaties

                  RugklachtenNek-/schouderklachtenBekkenbodemklachtenBekkenklachten
                  HyperventilatieHoofdpijnKinderenOuderen
                  Neurologische klachtenReumatische klachtenOrthopedische klachtenWerkgerelateerde klachten

Wie kunnen er terecht bij de oefentherapeut?
Iedereen van jong tot oud kan terecht bij de oefentherapeut, die klachten en/ of problemen hebben aan houding en beweging. Kinderen met motorische problemen kunnen ook terecht bij Oefentherapie Bunnik. Of u kunt bij ons terecht voor een preventieve behandeling, bijvoorbeeld wanneer u een ongunstige houding heeft of een scheefstand heeft in de rug zonder klachten. U krijgt dan binnen de therapie oefeningen aangereikt waarmee u kunt voorkomen dat u klachten krijgt aan uw bewegingsapparaat.

Werkwijze
U kunt bij de oefentherapeut terecht met of zonder verwijzing van een huisarts, specialist of bedrijfsarts. Nadat u een afspraak heeft gemaakt, zal de eerste behandeling bestaan uit een screening, anamnese en onderzoek. Er vindt een screening plaats als u zonder verwijzing komt, komt u met verwijzing zal er gelijk gestart worden met de anamnese. Tijdens de anamnese zal de therapeut u het een en ander vragen waarvoor u bij de oefentherapeut terecht komt, wat uw verwachtingen zijn en wat u graag zou willen bereiken. Daarnaast zal de therapeut u uitleggen wat oefentherapie inhoud en waar de therapie uit bestaat. Ook zal de therapeut u vragenlijsten laten invullen om meer indruk te krijgen van uw (pijn)klachten en eventuele beperkingen.
Vervolgens zal er verder gegaan worden met een onderzoek. Daarbij wordt er gekeken naar uw houding- en bewegingsgedrag, naar de stabiliteit en de beweeglijkheid van uw bewegingsapparaat en naar het spierbalans.
Een afspraak duurt 30 minuten. Wanneer er de eerste keer nog tijd is en anders de volgende afspraak, zal er gestart worden met oefeningen. Ook krijgt u tips en adviezen aangereikt over uw houding- en bewegingsgedrag.
                                       
                   Anamnese                               Onderzoek             Oefening; Rekken van de rug

                                                                 
                                                   Oefenen van het tillen                  Uitleg over spiergebruik

Wat heeft u nodig tijdens de behandeling?
Voor de eerste afspraak is het belangrijk dat u uw eventuele verwijsbrief meeneemt, uw verzekeringspasje en legitimatiebewijs.
Voor het onderzoek is het belangrijk wanneer de therapie voldoende uw houding en beweging kan zien, dit vindt meestal plaats in ondergoed. Tijdens de andere behandelingen kunt u een sportbroek dragen met een T-shirt, of ander makkelijk zittende kleding.

HomeMissie & VisieNieuwsWat is oefentherapie?KinderoefentherapieBehandelindicatiesErvaringenDe oefentherapeuten
De Praktijk
Directe ToegangVergoedingKwaliteit en RegelsZorgtrajectenZit met PitContactDownloadsLinks